top of page
Passion ledde oss här

 Stockholm Ram

Vi erbjuder allt inom inramningar. Hos oss hittar du kreativa lösningar och tillsammans arbetar vi fram en unik design just för dig. Vi har ett brett sortiment av ramar och tillbehör. Självklart av högsta kavlité.

Om oss

Aktiebolaget Stockholm Ram är en ramverkstad på Södermalm i Stockholm. På samma adress, Timmermansgatan 19, för vi vidare en tradition av konstinramning sedan 1950-talet. Nu för vi  stolt traditionen vidare.

Vi är ett fantastiskt team på tre duktiga hantverkare och designers. Gemensamt har vi ett stort intresse för vårt yrke och viljan att alltid göra det bästa för konsten.  Det är Katrin, Roger och Hege som är team Stockholm Ram. 

Våra främsta  mål är att utföra arbete så att kvalitén känns och består samt att ha en god relation med kunden. Vara lyhörd och komma med goda förslag. Jag skulle vilja påstå att samtliga av oss har en fallenhet för god design och spännande lösningar. 

Allt började med en stor passion för färg och form och drömmen  om att få arbeta kreativt, och  bli hantverkare. Jag heter Katrin och är ägare av Aktiebolaget Stockholm Ram. 2008 gick jag en yrkesutbildning till konstinramare och har sedan dess arbetat i branschen. 15  härliga år med spännande utmaningar och upplevelser inom yrket och alla fantastiska kunder jag träffat.  Jag har arbetat  både som anställd och egen företagare och nu driver jag Stockholm Ram framåt.  Jag har både gesäll och mästarbrev som är det högsta beviset på yrkesskicklighet. Det ger dig som kund en trygghet i att arbetet av en hantverkare blir väl utfört och att du blir affärsmässigt bemött. Mästarbrevet garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet, även pålitlighet som hantverksföretagare. Vi är också medlemmar i Hantverkarna Stockholm.

Varför är det då så viktigt med yrkesskicklighet? Under de år som jag arbetat som konstinramare har jag mött många kunder som fått sina konstverk inramade med resultat att vi varit tvungna att ställa allt till rätta. Det har  bl.a. varit bilder som monterats felaktigt och fallit ner i ramen. Passepartouter med dålig kvalité som gjort att bilden blivit skadad. Många fel som aldrig skulle skett om en yrkesman gjort jobbet från början. Yrkesskickligheten handlar om att ta hand om konstverken så att de inte förstörs och att de bevaras för framtiden. Genom att göra det rätt från början, blir det en bättre affär och bättre för konstverket. Förstörd konst kan leda till kostsam renovering hos en konservator eller kan den kanske inte räddas alls.  

Vi har bra samarbete med konstnärer, auktionsfirmor  gallerister, företagare, kommunala som statliga förvaltningar och självklart med alla som kommer in till oss.  Våra främsta  mål är att utföra arbete så att kvalitén känns och består samt att ha en god relation med kunden. Vara lyhörd och komma med goda förslag. Jag skulle vilja påstå att samtliga av oss har en fallenhet för god design och spännande lösningar. 

Alla är välkomna.

47331914-C538-459F-A269-F793026A9D3D.png
bottom of page