top of page

Stockholm Ram

Vi erbjuder allt inom inramningar. Hos oss hittar du kreativa lösningar med personlig service. Du får en unik design som passar just för dig. Vi har ett brett sortiment av ramar och tillbehör.

Självklart av högsta kvalité.

Personliga inramningar

Oavsett om du ska rama in ditt barns första teckning eller om du precis köpt en poster. Någon har kanske  köpt den där tavlan som du gärna vill inreda ditt hem med,  en oljemålning eller en akvarell?  Du kanske är fotograf, konstnär eller passionerad gallerist, eller kanske jobbar du med inredning? Vi finns till för alla som behöver professionell hjälp. Vi har mångårig erfarenheter och har bra samarbete med auktionsfirmor, gallerister och myndigheter. Vad det än är så kan vi hjälpa dig med att sätta en personlig prägel på din inramning. Fokus idag ligger på hållbarhet och långsiktighet när vi planerar våra inköp.  På Stockholm Ram har kunskap och vet hur viktigt det är att använda rätt material för att tänka långsiktigt.  Som professionella konstinramare ser vi till att din inramning blir hållbar med rätt material och får en enastående design, anpassad för dig och ditt hem. Du får garanterat personlig service.

 

  

 

 

Glasets funktion är naturligtvis till för att skydda konstverket, men visste du att det  även finns olika kvalitetér och funktioner på glas? Vi har vanligt tavelglas och vi har artglas som är ett reflexreducerande glas. Har du varit med om att du inte ser din tavla tydligt nog, för att det reflekteras ljus från fönster eller lampor? Då ska du istället använda artglas som tar bort reflektioner. Många av våra kunder tror inte att vi har satt på något glas eftersom resultatet blir "osynligt". Artglaset har också inbyggt uv-skydd så solen inte bleker konstverket. Det finns även plexiglas (akryl)  och plexi med reflex reducerande funktion. Krångligt? Ring oss så berättar vi mer.

 

 

Syrafria mellanlägg och syrafria bakpapp tillämpas för att inte konstverket ska missfärgas och brytas ner.

Vi har även en vakumpress för att kunna klistra upp dina artprints, fotografier eller liknande som skapar ett slätt och platt uttryck.

Hos oss får du också hjälp att renovera dina ornamenterade ramar eller spika ihop ramar som gått isär.

Galleriskenor och tillbehör till galleriskenor kan ni köpa av oss.

 

Vi har både utbildad personal och många års erfarenhet av yrket, som krävs för att kunna hantera konst på rätt sätt. 

Om du inte hittar svar på din fråga och du undrar över något så är det bara att höra av er.

Idéerna tar aldrig slut, utmana oss och välkommen!

Ram1.jpg

Det finns en ram för alla tillfällen. Vi har ett brett och spännande sortiment av kvalitetsramar i varierande material och samarbetar med Sveriges ledande leverantörer. Ramarna tillverkas av bl.a. furu som är anpassade för vårt skandinaviska klimat.  Vi importerar också ramar från olika delar av världen med spännande design, som sticker ut.  Vi erbjuder även aluminiumlister och ramar in konstverk i spännande plexiboxar, för den som vågar och vill sätta en annorlunda prägel. Det finns även ett litet utbud av standardramar i trä och aluminium.

 

Välkommen att besöka vår butik.

Ramar

passe.jpg

Du kanske har hört hur viktigt det är med en bra inramning och att använda rätt material? Men det är inte många  som vet varför och vad det innebär.  Kanske har du köpt en tavla på auktion eller på loppis men du ser att passepartouten är brun och missfärgad. Då är passepartouten inte syrafria och bör bytas omgående eftersom den förstör  konstverket och får bilden att bli gulaktig, spröd och skör. Detta kan leda till att bilden blir helt förstörd.

Det finns olika sorters passepartouter, syrafria passepartouter och passepartouter i  bomull. Passepartouter i bomull, är absolut den bästa kvaliteten d.v.s. museikvalité. Dessa material används för att bevara konstverket och skapar lång livslängd. Vi kan göra oändligt med olika former på öppningen och passepartouterna finns i många olika färger. Vi kan skära runda, ovala och flerhåls öppningar. Kanske vill du ha en öppning med en bokstav i ditt barns namn eller artdeco utskärning till ditt bröllopsfoto? Om du efterfrågar handcolorerade passepartouter eller passepartouter med fransk stil, så fixar vi det.

Passepartouter

Glas

Övrigt

bottom of page